ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε Α Σ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΓΙΑ THN ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΔ (30.7.2014) PDF Εκτύπωση E-mail

photo33 7

Ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΣΕΜΟΔ που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπ. Ανάπτυξης Ν. Δένδια στα γραφεία της ΜΟΔ

 

 

 

ΤΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ;

Σήμερα, 30 Ιούλη μέσα στο κατακαλόκαιρο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΝ μας κάνει την τιμή να μας επισκεφθεί στο χώρο δουλειάς μας. Για να μας πει τι άραγε?

 • Θα μας πει πόσους ακόμα παραπληγικούς και άτομα με ειδικές ανάγκες σκέφτεται να δολοφονήσει η κυβέρνηση και πόσους ανθρώπους να σπρώξει στην αυτοκτονία, για να τιμωρηθούν που δεν πληρώνουν τα δυσβάσταχτα χαράτσια από τους πετσοκομμένους και ανύπαρκτους μισθούς και συντάξεις?
 • Πόσους άνεργους και ξενιτεμένους περιλαμβάνει το success story πέρα από τα 2 εκ που ήδη υπάρχουν?
 • θα μας εξηγήσει πώς θα πουληθούν οι παραλίες, τα δάση, οι ελεύθεροι χώροι, η ενέργεια, τα νερά, τα πάντα στους φίλους τους επιχειρηματίες που καραδοκούν;

 

Ίσως πάλι θελήσει να μας πει ότι όλα αυτά ήταν μια αναγκαστική «κακή παρένθεση», ότι ανήκουν στο παρελθόν και να κάνει φυγή προς τα μπρος. Και τι θα μας πει για το μέλλον?

 

 

 • Θα μας πει άραγε για τις 14.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014 στο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ;
 • Για τους πλειστηριασμούς, που θα κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες νοικάρηδες στα σπίτια τους?
 • Για τις συντάξεις των 360 ευρώ και αυτό όχι για όλους, για την αύξηση των ορίων ηλικίας, την ώρα που η ανεργία των νέων απογειώνεται, για την κατάργηση των πόρων και την οριστική διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος?
 • Για την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία που ετοιμάζουν; Ή μήπως για το 60ωρο και την 6ήμερη εβδομάδα, ή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας;

 

Ίσως πάλι να μην μας πει τίποτε από όλα αυτά. Αυτά είναι «γενικά», είναι «στενάχωρα» και δεν μας «αφορούν». Ίσως να μας πουν ότι για «εμάς» τα νέα είναι «καλά», η απορροφητικότητα ανεβαίνει και εμείς είμαστε «διασφαλισμένοι».

Διασφαλισμένοι, ως τι και με ποιους όρους;

 • Ως βοηθητικό/ υποστηρικτικό προσωπικό, που στο όνομα της ευελιξίας θα τρέχει από το ένα πρόγραμμα στο άλλο με διάθεση από τη ΜΟΔ η οποία θα λειτουργεί πλέον καθαρά ως η μεγαλύτερη εταιρεία «ενοικίασης προσωπικού» στις δομές του ΕΣΠΑ;
 • Ως εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, άλλοι στις ΔΑ, άλλοι στις επιτελικές μονάδες, άλλοι στις ομάδες έργου;
 • Ως «στελέχη» που το ύψος των πενιχρών αμοιβών τους θα εξαρτάται από την απορρόφηση του κάθε προγράμματος; Που η θέση τους θα καθορίζεται από την πειθήνια συμπεριφορά τους απέναντι στον εκάστοτε διοικητικό ή πολιτικό προϊστάμενο; Που θα λειτουργούν υπό το φόβο της συνεχούς ατομικής αξιολόγησης, ενός σκληρού πειθαρχικού κανονισμού ή υπό την απειλή της συνεχούς συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και των απολύσεων;

 

Αλλά τελικά το θέμα δεν είναι τι θα μας πουν αυτοί, αλλά τι θα πούμε εμείς.

 

Και ΕΜΕΙΣ τους λέμε ότι είναι εχθροί της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ότι μιλάνε για τη σωτηρία της χώρας και εννοούν τη σωτηρία μιας χούφτας τραπεζιτών στους οποίους κατέληξαν τα εκατοντάδες δις των δανείων.

Ότι όταν μιλάνε για «επιτυχία» και «ανάπτυξη» εννοούν την κόλαση της ανεργίας ή τη δουλειά χωρίς όρια και χωρίς δικαιώματα.

Ότι κατάργησαν και εξευτέλισαν κάθε κυριαρχία και κάθε δημοκρατία σε αυτή τη χώρα σε συμμαχία με την τρόικα μόνο και μόνο για να συντρίψουν τον «εχθρό λαό».

 

ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ότι θα παλέψουμε ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ αυτοί και όλο το μαύρο μέτωπο των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των καναλαρχών, της ΕΕ και του ΔΝΤ που έχουν πέσει πάνω στον λαό και την χώρα και την ρημάζουν από παντού, πλιατσικολογώντας σε ότι βρούνε στο γενικό ξεπούλημα που έχουν σημάνει!

 

Ότι θα πάρουμε πίσω τους μισθούς, τα δώρα και τις συντάξεις, την εκπαίδευση και τη υγεία, τα δάση και τις παραλίες μας, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπειά μας. Ότι θα ξεμπερδέψουμε με την κλεψιά του χρέους και την επιτροπεία των τοκογλύφων.

 

Και ότι στο τέλος θα νικήσουμε!

 eassemod logo

 

 

 
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΜΟΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

MOD Logo New

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΜΟΔ Α.Ε.)

 www.semou.gr 

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΣΕ ΜΟΔ

 

Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 το Δικαστήριο καταδίκασε σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους χαλυβουργούς Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού. Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι χαλυβουργοί με το παράδειγμά τους, με τον αγώνα τους, με τη στάση τους στο δικαστήριο έδωσαν μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας, επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά το μεγαλείο της αγωνιζόμενης εργατικής τάξης.

Οι αγώνες των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά και την επιβίωση δεν μπορούν να διώκονται ποινικά. Ο ΣΕΜΟΔ καταδικάζει τέτοιες πρακτικές και συμπαρίσταται στον αγώνα των διωκόμενων χαλυβουργών.

 

 

                                                                                       14 Απριλίου 2014

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Απρίλιος 2014 14:54
 
   
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26.2.2014 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο πειθαρχικός κανονισμός που επιχειρείται να περάσει εις βάρος μας, τα κρούσματα μη ανανέωσης των αποσπάσεών μας με αυθαίρετες διαδικασίες και κρίσεις και ο τρόπος και οι αιτιολογίες που μεθοδεύτηκαν από ΜΟΔ και Υπουργείο οι αποφάσεις σχετικά με το θέμα των αδειών μας, δείχνουν ότι στην πορεία προς τη νέα προγραμματική περίοδο και ενόψει του επόμενου γύρου χτυπήματος του δημόσιου τομέα (αξιολόγηση, κατάργηση φορέων, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις) θα βρεθούμε σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα τα εξής ενδεχόμενα:

 

 • να γίνουμε η νέα φουρνιά επίορκων υπαλλήλων μέσα από έναν πειθαρχικό κανονισμό που θα δικάζει προθέσεις και κοινωνικά φρονήματα
Περισσότερα...
 
   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (4.2.2014) PDF Εκτύπωση E-mail

Ο πειθαρχικός κανονισμός που προτείνει η ΜΟΔ αποτελεί ένα εξαιρετικά αντιδραστικό, βαθιά  αντιδημοκρατικό κείμενο. Δίνει απεριόριστες δυνατότητες στη Διοίκηση να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, μέχρι και να τους απολύει. Καταργεί ουσιώδη άρθρα της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Ενσωματώνει τους άθλιους μνημονιακούς νόμους 4057 και 4093 καθώς και τις ακόμα χειρότερες αναθεωρήσεις τους 4203/13, 4212/13 καθώς το ολοκληρωτικό αυτό πλαίσιο έχει επιβληθεί στο στενό δημόσιο τομέα και η διοίκηση της ΜΟΔ, επισπεύδουσα πάντα και χωρίς καμία θεσμική υποχρέωση φροντίζει για την παραπέρα εξάπλωσή του στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για την κατασκευή μιας νέας γενιάς «επιόρκων» υπαλλήλων έτοιμων προς απόλυση με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Υπάρχουν μάλιστα άρθρα των οποίων το περιεχόμενο και οι διατυπώσεις είναι χειρότερα από αυτά που ισχύουν στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα!

 

Τι να πει κανείς…άξιος ο μισθός τους!

 

Γι αυτό το σύνολο του κανονισμού πρέπει να απορριφθεί (όπως ορίζει η απόφαση της τελευταίας ΓΣ). Και αν θέλει η ΜΟΔ οπωσδήποτε νέο κανονισμό, ας φέρει ένα σύντομο, δημοκρατικό κανονισμό, με σεβασμό στην προσωπικότητα των υπαλλήλων της και στη ΣΣΕ και τότε βλέπουμε. Αυτό το τερατούργημα ας το γυρίσει στα χρυσοπληρωμένα δικηγορικά γραφεία που της το έφτιαξαν. Αν και πολύ θα θέλαμε να ξέρουμε πώς, εν μέσω λιτότητας και κρίσης, η εταιρεία «πετάει» 12.000 ευρώ για να παραλάβει ένα κείμενο copypaste των πειθαρχικών διατάξεων του Δημοσίου. Δεν φρόντισαν οι νομικοί σύμβουλοι που το συνέταξαν ούτε καν να το προσαρμόσουν στο δίκαιο των α.ε. του δημοσίου, παρά μόνο να τον διανθίσουν με γελοίες και αντιεπιστημονικές προσθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε κάποιο άρθρο υιοθετείται η παραδοχή πως η αποχή από την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων κρίνεται από ποινικό Δικαστήριο!!! Εκεί όμως που ο κανονισμός «απογειώνεται» είναι στο άρθρο που μετατρέπει την ίδια τη ΜΟΔ σε πειθαρχικό δικαστήριο κατά τη διάρκεια ανακριτικής πράξης! 

Περισσότερα...
 
   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ (28.1.2014) PDF Εκτύπωση E-mail

Συνάδελφοι, καταθέτουμε ξανά τη θέση μας σε σχέση με το θέμα των αδειών την έκβαση του οποίου η ΜΟΔ  μεθόδευσε με το χειρότερο τρόπο μέσα από μια πορεία απαράδεκτων πρακτικών. Το καθεστώς των αδειών ήταν επιλογή της ΜΟΔ εδώ και χρόνια. Η εταιρεία το εφάρμοζε γιατί την εξυπηρετούσε καθώς είχε την δυνατότητα της «ευέλικτης διαχείρισης του χρόνου», άσχετο αν αυτό συσσώρευε ημέρες αδειών. 

 

 

Όταν αποφάσισε να το αλλάξει έστησε μια ολόκληρη μεθόδευση: Αρχικά εφαρμόζοντας την τακτική "σοκ και δέος" και παρακάμπτοντας την εργατική νομοθεσία, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά, 3 μόλις μήνες πριν τη λήξη του 2013, ότι δεν αναγνωρίζει τις άδειες των προηγουμένων ετών με στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους,  ανατρέποντας βίαια τον όποιο προγραμματισμό τους. Στη συνέχεια «υποδεικνύοντας» ως υπεύθυνους της νέας αυτής "κατάστασης" τους συναδέλφους που διεκδίκησαν το κατοχυρωμένο από την εργατική νομοθεσία δικαίωμά τους να πληρωθούν τις άδειες που δεν είχαν πάρει τους οποίους στοχοποίησε μέσω του "κοινωνικού αυτοματισμού", ως υπαίτιους του προβλήματος που η ίδια δημιούργησε. Και τέλος προχωρώντας μέσα από συνοπτικές και εν κρυπτώ  διαδικασίες,  στη θεσμική θωράκιση ενός εκτρώματος που όχι μόνο καταστρατηγεί πλήρως τη σχετική με τη λήψη και χορήγηση των αδειών νομοθεσία αλλά προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υιοθετεί μια σειρά διατυπώσεων και ερμηνειών που θα μας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και σοβαρά στο άμεσο μέλλον.

 

Περισσότερα...
 
   
Σελίδα 1 από 2