ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΕΜΟΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωση

 MOD Logo New

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΜΟΔ Α.Ε.)

www.semou.gr          

 

28/3/2014

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Συνάδελφοι,

Σήμερα μπαίνει για συζήτηση στην Βουλή νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο σε τρία άρθρα διαλύει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Περιλαμβάνει:

  • Μια νέα τεράστια μείωση μισθών και πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσα από την κατάργηση των τριετιών και των ωριμάνσεων.

 

  • Τη  μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% που θα προκαλέσει απώλεια σοκ πάνω από 800 εκ. € στα ταμεία, που μετά την εξαφάνιση των εσόδων λόγω της τρομακτικής ανεργίας και του PSI, θα οδηγήσει σε συντάξεις πείνας των 350 ευρώ, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, και πλήρη κατάργηση της εργοδοτικής και κρατικής  χρηματοδότησης  και το κόστος της ιδιωτικής πλέον περίθαλψης να φορτωθεί ολόκληρο σε εμάς.

  

  • Την απελευθέρωση της λειτουργίας των Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης. Στην ουσία όλη η εργασία γίνεται μαύρη και ελαστική. Πρόκληση αποτελεί η φωτογραφική επέκταση της μαύρης εργασίας στα μεγάλα έργα.

 

Για να περάσουν όλα αυτά και να εφαρμοστούν στην πράξη, κυβέρνηση - τρόικα προχωρούν στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Με απαγορευτικά όρια για την προκήρυξη της απεργίας, με κατάργηση της αυτονομίας των συνδικάτων, με θεσμοθέτηση του λοκ-άουτ κ.α.

 

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και πριν από όλα το σπάσιμο και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

 

Προβλέπει τέλος μέτρα για την πλήρη καταστροφή των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, των φαρμακοποιών  και των άλλων αυτοαπασχολούμενων στρωμάτων  προκειμένου να συγκεντρωθεί η αγορά στα χέρια του εγχώριου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

 

 Συνάδελφοι

Το  μοίρασμα των ψίχουλων μπροστά στις εκλογές είναι βαθιά υποτιμητικό για τους εργαζόμενους και το λαό, τον οποίο φαίνεται θεωρούν κάτι σαν ιθαγενή.

 

Να μην περάσει η νέα συμφωνία κυβέρνησης-Τρόικας  ούτε στη Βουλή

ούτε στο Euro group στις 1 & 2 Απρίλη!

 

  

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. συμμετέχουμε ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

ΤΡΙΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. συμμετέχουμε στη Διαδήλωση στην πλατεία Κλαυθμώνος

 

ΤETAΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ 

 

 

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΟΔ