ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 16ης Σεπτεμβρίου 2014

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail


MOD Logo New

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΜΟΔ Α.Ε.)

 

www.semou.gr 

                      

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

16ης Σεπτεμβρίου 2014

 

Τόπος: αίθουσα συσκέψεων, ΕΥΔ ΕΠΑΕ

 

Παρόντες:

Αργυρώ Ζέρβα Πρόεδρος,

Βασιλική Σωτηροπούλου Αντιπρόεδρος,

Ιφιγένεια Καρατζιά Γενική Γραμματέας,

Νάντια Σαμουελιάν Ταμίας

Κωνσταντίνα Κυριάζογλου Μέλος,

Χρηστίνα Χρηστίδου Μέλος,

Χρήστος Βλάχος Μέλος,

Μάκης Βουτσινάς Μέλος,

Απόντες:

Γιώργος Μεγαλιός Μέλος

 

Θέματα στην Ημερήσια διάταξη:

 

  • Μηνύσεις κατά στελεχών της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους
  • Εκτίμηση επιπτώσεων και σχεδιασμός παρεμβάσεων ΣΕΜΟΔ μετά την έγκριση των ΠΔ των οργανογραμμάτων των υπουργείων
  • Νέο θεσμικό πλαίσιο ΕΣΠΑ - αξιολόγηση ΜΟΔ και δομών ΕΣΠΑ - μετάβαση στη νέα ΠΠ
  • Θέματα Ταμείου / Νέες εγγραφές
  • Άλλα θέματα

 

Εργασίες ΔΣ και Αποφάσεις σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

1. Μηνύσεις κατά στελεχών της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ

Σε συνέχεια των μηνυτήριων αναφορών που δέχθηκαν, ως φυσικά πρόσωπα, συνάδελφοι ΜΟΔίτες της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους από υποψήφια επενδύτρια της Δράσης Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων, αναδείχθηκε το διοικητικό έλλειμμα στη νομική υπεράσπιση των εργαζομένων της ΜΟΔ αλλά και το ζήτημα της νομικής προστασίας για την αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον και για άλλους συναδέλφους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων που τους ανατίθενται από την Υπηρεσία τους.

Αποφασίσθηκε η άμεση έκδοση ανακοίνωσης όπου θα:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη μας στους συναδέλφους που δέχτηκαν τις άδικες, κακόπιστες, συκοφαντικές και καταχρηστικές μηνυτήριες αναφορές και συμφωνούμε με την επιστολή συμπαράστασης και αίτημα νομικής στήριξης των στελεχών της ΕΥΔ ΕΠΑΕ, η οποία και επισυνάπτεται.

Καλούμε το Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την άμεση ανάληψη της νομικής υποστήριξης των συναδέλφων μέχρι την οριστική επίλυση της υπόθεσης και την κάλυψη των απαιτούμενων δικαστικών εξόδων.

Καλούμε τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Γιαννούση και τους αρμόδιους πολιτικούς και διοικητικούς προϊσταμένους να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης τόσο κατά την προκαταρκτική εξέταση όσο και κατά την ακροαματική διαδικασία.

Καλούμε τη ΜΟΔ α.ε. να υπερασπισθεί τα στελέχη της και το ρόλο τους, ως εργοδότρια εταιρεία.

Καλούμε το Υπ. Ανάπτυξης να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομική προστασία του συνόλου των στελεχών εργαζομένων στις Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του νέου νόμου, κατά των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για αδικήματα που τους αποδίδονται στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

Καλούμε άμεσα τους συναδέλφους στην ΕΥΔ ΕΠΑΕ σε αποχή από τα καθήκοντά τους από τις Επιτροπές μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και επιφυλασσόμαστε για τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

2. ΠΔ των οργανογραμμάτων των υπουργείων

Έγινε συζήτηση στο πλαίσιο σχετικής ανακοίνωσης του ΣΕΜΟΔ. Αποφασίστηκε να ζητηθεί νομοθετική παρέμβαση για αναστολή της εφαρμογής των ΠΔ στο κομμάτι που αφορά τις Ειδικές Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ.

3. Νέο θεσμικό πλαίσιο ΕΣΠΑ - αξιολόγηση ΜΟΔ και δομών ΕΣΠΑ - μετάβαση στη νέα ΠΠ

Διαπιστώθηκε έλλειψη προόδου σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα. Διατυπώθηκαν ανησυχίες για την καθυστέρηση στη έκδοση του σχεδίου νόμου του ΕΣΠΑ. Τέθηκε το ζήτημα της επεξεργασίας των θέσεων του ΣΕΜΟΔ ενόψει κατάρτισης του νέου νόμου ΕΣΠΑ. Τέθηκε το ζήτημα της συζήτησης των θεμάτων και επεξεργασίας προτάσεων από τις ΤΣΕ. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ζητηθούν συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΜΟΔ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

 

4. Λοιπά θέματα

  • Σε συνέχεια της απόφασης του ΔΣ της 9ης Ιουλίου, για ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας της πρόωρα χαμένης συναδέλφου μας Αδαμαντίας Παστού με 500€ από το ταμείο του ΣΕΜΟΔ,       αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν χρήματα γι αυτό το σκοπό από τις ΤΣΕ έως τις 10 Οκτωβρίου 2014, όπως επίσης να κληθεί η Διοίκηση της ΜΟΔ ΑΕ να εφαρμόσει την εταιρική ευθύνη απέναντι σε εκλιπόντες και ασθενείς συναδέλφους και τις οικογένειες τους.
  • Αποφασίσθηκε να σταλεί δελτίο τύπου για την ΕΥΚΕΚΟ στο τύπο και σε συνδικαλιστικούς φορείς.
  • Αποφασίστηκε η εγγραφή δυο (2) νέων μελών.
  • Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος για τον ένα χρόνο από       τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ύστερα από πρόταση της ΑΠΕ ΜΟΔ.

 

Το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ